Blog

ThomasEeckhout

final: zelfreflectie – project

Voor het vak project moest moesten we zelfstandig een project van begin tot einde uitwerken, om zo te bewijzen dat we de kennis en vaardigheden die we in andere vakken verworven hebben onder de knie hebben.

Ik heb er voor gekozen om een slim rolluik systeem te maken dat het werk uit de handen van de gebruiker neemt. Ik had al snel een idee over hoe ik het ging aanpakken en wat ik ging doen.

In het begin ging het snel vooruit en maakte ik veel vooruitgang, maar het begon steeds trager te gaan naar het einde toe. Ook veranderde mijn idee over wat ik wilde maken door in aanraking te komen met andere projecten waardoor ik soms op een dwaalspoor raakte. Helemaal op het einde heb ik me toch wel moeten herpakken om op het geheel te focussen en de delen die ik beloofd had af te werken.

Achteraf gezien had ik beter net iets meer nagedacht over wat ik exact wou, zodat ik later geen spijt had dat ik bepaalde dingen niet kon integreren of juist sommige wel had geïntegreerd die ik beter niet gedaan had.

Meer info over mijn project en hoe je het zelf kan maken kan je hier vinden.

ThomasEeckhout

Opdracht 01 zelfreflectie

In het begin van het jaar zag ik alles zitten, ik ging er helemaal voor gaan. Nieuwe vakken die ik helemaal zie zitten, leerstof die mij echt interesseert.
Dit jaar ging ik mij echt inzetten. Het heeft 3 weken geduurd.

Pas toen de Q-week begon merkte ik de gevolgen daarvan. Praktijk lessen leren was makkelijk omdat ik altijd aanwezig was, het herhalen ervan ging vlekkeloos. Maar de theorie was een ander verhaal. Ik was vaak niet aanwezig in de les. Het leren ging moeizaam. Het was alsof ik de powerpoints voor het eerst zag. Ik heb te veel tijd doorgebracht met leren terwijl ik alles gewoon kon herhalen indien ik naar de les gegaan zou zijn.

Uiteindelijk is alles gelukt de examens vielen meer mee dan gedacht.
Toch heb ik spijt dat ik mij niet meer had ingezet tijdens het jaar. Of er veel is veranderd sinds dien? Niet echt. leer ik uit mijn fouten? Ook nee.
Dat is mijn werkpuntje voor de toekomst.